WhatsApp Image 2023 05 13 at 14.57.47
Floor's Huidweetjes

Floor's Huidweetjes

Zoals de meeste van jullie misschien wel al weten ben ik (Floor) dit jaar begonnen aan de opleiding Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool. 

çHet leek mij erg leuk om af en toe een huidweetje met jullie te delen en jullie te informeren met mijn kennis. Op deze pagina zal ik daarom af en toe wat meer informatie geven over onderwerpen wat te maken heeft met de huid, behandelingen en producten.

Mochten er nog vragen zijn kunt u ons bereiken via Social Media, WhatsApp of E-Mail.

Veel liefs, 
Floor

Acne:

In de puberteit kun je vaak last krijgen van puistjes en mee-eters. Dit komt doordat je lichaam in deze periode extra hormonen aanmaakt, wat de grootste veroorzaker is van acne.

Wat is acne precies?
Jeugdpuistjes (Acne Vulgaris) komen het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en worden veroorzaakt door een overmatige productie van talg door de talgklier van het haarzakje. De overmaat aan talg zorgt ervoor dat dode huidcellen, hoorncellen, in het haarzakje blijven hangen, waardoor mee-eters (comedonen) ontstaan.

Acne is deels genetisch, maar stress kan ook een rol spelen. Stress triggert het cortisolhormoon, wat voor puistjes kan zorgen. Ook een ongezond voedingspatroon kan acne veroorzaken. 

Acne op latere leeftijd:
Ook kun je op latere leeftijd last krijgen van acne. Dit komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ook dit heeft vaak te maken met hormonen.

We kunnen verschillende behandelingen aanbieden, gebaseerd op jouw huid. Per behandelingen kijken we hoe het gaat met de huidconditie en kijken we of we bijvoorbeeld een gewone acne behandeling nodig is of een peeling of microneedling voor mooier resultaat zorgt.

Wat belangrijk is om te weten is dat er meerdere behandelingen noodzakelijk zullen zijn voor het beste resultaat. Ook is het belangrijk om thuisproducten te gebruiken tussen de behandelingen door. De thuisproducten zal ik je adviseren tijdens de eerste behandeling!

Voorkomen of verergering tegen gaan:
De beste tips wat ik je kan meegeven is om de huid goed te reinigen met de juiste producten voor je huid. Een cleanser of milk, toner, dagcrème en een goede SPF is noodzakelijk. Het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon! Gebruik hierbij een minimale factor van 50 en smeer bij blootstelling aan de zon regelmatig je gezicht en lichaam in. Ook als de zon niet schijnt, UVA-en UVB-straling is namelijk altijd aanwezig. Smeer je dus óók goed in in de wintermaanden. Vaak kan een bepaald soort voedsel de acne triggeren. De meest voorkomende triggers zijn: runvlees, zuivel en ongezond voedsel zoals fastfood. Dit hoeft niet te beteken dat je dit helemaal niet meer mag eten, maar je zou wel kunnen kijken of de acne hierdoor vermindert. 

 Verkezering:
Wij staan ook geregistreerd bij de ANBOS voor acne-behandelingen. Je kunt de behandelingen dus vergoed krijgen via de verzekering! Vraag bij een van ons na over de mogelijkheden.

Peelingen:

Een peeling (ook wel exfoliation genoemd) is een zuur waarbij oude oppervlakkige huidcellen worden verwijderd en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen, waardoor de huid er zacht en egaal uit komt te zien. 

Een peeling wordt ingezet om een ruwere huid gladder te maken (denk hierbij aan rimpels en/of acne) of de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren (pigmentvlekken). Het vermindert het aantal en de ernst van rimpels, onzuiverheden en kleurverschillen. Een peeling kan worden ingezet bij acne, grove poriën, pigmentatie en littekens. 

Een peeling is alleen te boeken als je huid gewend is aan de producten die wij gebruiken in de salon. Er zal dus eerst één of meerdere ‘gewone’ behandelingen plaatsvinden, voordat een peeling mogelijk is.

Tijdens de behandeling bespreken we de wensen en kan er op die manier bepaald worden welke peeling het beste bij jouw huid past.

Haargroei:

Haar hebben we over ons hele lichaam. Lichte, zachte donsharen en donkere, dikke haren. Sommige haren zijn wel gewenst en sommige juist niet. Als de haren ongewenst zijn bestaan daar natuurlijk behandelingen voor. Je kan het bijvoorbeeld laten epileren/waxen, IPL-laseren, Diode-laseren, scheren, met chemische crème, schuren, etc.

Overmatige haargroei:
Wanneer je last hebt van té veel, snelgroeiend haar (meestal volgens een mannelijk patroon), praat je over hirsutisme. Teveel haargroei kan opspelen bij een te veel van een bepaald hormoon of een hormoonschommeling. Zwangere vrouwen hebben hierdoor vaak last van een wisselend haargroei patroon. Ook kan teveel haar erfelijk zijn en soms heeft het geen achterliggend probleem. 

Epileren/waxen:
Denk hierbij aan het harsen van het gezicht of het van het lichaam. Door middel van warme hars, worden de haren inclusief haarzakjes verwijdert. Het duurt hierdoor langer tot de haren terug groeien. Als je voor en lange tijd de haren blijft waxen is er zelfs een kans dat de haren zelfs helemaal niet meer terug komen. 

Diode Laser:
Met de laser vernietigen we het haarzakje waardoor er uiteindelijk geen haartje meer zal groeien. Het licht per persoon hoe deze behandeling kuur ervaren wordt. Dit ligt aan de kleur, dikte en hoeveelheid. Scrol naar beneden voor een uitgebreider verhaal over de Diode Laser.


Bindweefsel / celullitis:

Celullites komt bij 80-90% bij vrouwen voor. Celullitis is een aandoening aan het bindweefsel. Vaak bij vrouwen is het bindweefsel rond de bovenbenen en buik extra gevoelig, dit komt doordat dit bindweefsel 'ontstoken is'. Vaak bij cellulitis zie je ook een soort putjes in de huid. Met een bindweefselmassage of cuppingmassage kan je dit bindweefsel losser maken, waardoor de huid een stuk comfortabeler zal aanvoelen en de putjes.
Deze massages kunnen redelijk gevoelig zijn, maar het resultaat is het zeker waard!


.

WhatsApp Image 2023 05 13 at 14.56.05

Intake en huidanalyse

Alle ingrediënten van Kalahari zijn gewonnen vanuit de Kalahari woestijn, doormiddel van plantaardige oliën en plantenextracten worden deze unieke producten samengesteld. Het zal direct de huid vernieuwen en voeden.

Doormiddel van een intake en huidanalyse geven wij een gepaste behandeling en advies op maat. Met het gebruik van de Kalahari thuisgebruik producten kies u niet alleen voor huidverbetering van uw huid, maar steunt u ook nog eens veel goede projecten in het Kalahari gebied zoals educatie, medisch onderzoek en voedsel programma’s.

Meer lezen

Waarom Kalahari?

  • Huidverbetering
  • Wellness beleving
  • Dierproefvrij
  • Steunen van projecten in Afrika. ‘’Deel je alles, dan is er voor iedereen meer dan genoeg.’’
  • Bevatten geen parabenen, sulfaten, derivaten, isopropuleen Glycol, formaldehyde en afsluitende minerale oliën
Meer lezen
Skincare by VIP

Ik wil het magazine ontvangen

Contact

Skincare by is gevestigd in Pijnacker op de nieuwe boezem. U kunt ons vinden in het bedrijvenpand van Meubelmakerij Notenboom.

Hankweg 53
2641 WV Pijnacker